Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri için Okuma Listesi

Marmara Üniversitesi Tarih Eğitimi Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri için Okuma Listesi

• Aksoy, M., (2013) Bilimin Mabedinde Yöntem Meselesi, İstanbul: Yeni İnsan Yayınevi.

• Aksoy, M. (2008) Doğu Anadolu Kültürü Üzerine Bir İnceleme, İstanbul: Yeni İnsan Yayınevi.

• Ataman Yalı, S. Ve Şimşek, A. (2019) Gerçekte(n) Öyle mi Olmuş – Post Truth Zamanlarda Tarihin
    Temsili, İstanbul: Yeni İnsan Yayınevi.

• Akyüz, Y., (2011). Türk Eğitim Tarihi, Ankara: Pegem A.

• Behar, B. E, (2011). İktidar ve Tarih, Türkiye’de “Resmi Tarih” Tezinin Oluşumu İstanbul: İletişim
    Yayınları

• Coolingwood, R.G., (1990). Tarih Tasarımı (Çev. K. Dinçer). İstanbul: Ara Yayıncılık.

• Demircioğlu, İ.H., (2005). Tarih Öğretiminde Öğrenci Merkezli Yaklaşımlar. Ankara: Anı Yayıncılık.

• Demircioğlu, İ. H. ve Demircioğlu, E. (2017), Türkiye’de Tarih Eğitimi Araştırmaları El Kitabı, Ankara:
    PegemA Yayınları.

• Dilek, D. (2001), Tarih Derslerinde Öğrenme ve Düşünce Gelişimi. Ankara: PegemA Yayınları.

• Engin, V. (2015), Osmanlı’dan Cumhuriyete Tarihi Devamlılık, İstanbul: Yeditepe Yayınları

• Jenkins, K.(1997), Tarihi Yeniden Düşünmek (Çev. B. S. Şener) Ankara: Dost Yayınları.

• Kincheloe J. L. (2018), Eleştirel Pedagoji (Çev. K. İnal). İstanbul: Yeni İnsan Yayınevi.

• Nichol, J. (1996), Tarih Öğretimi (Çev. M. Safran). Ankara.

• Oral, M. (2014), Türkiye’de Romantik Tarihçilik, İstanbul: Yeni İnsan Yayınevi.

• Oral, M. (2015), Türk Ulusunun İnşası: Ortak Tarih Söylemi, İstanbul: Yeni İnsan Yayınevi.

• Oruç, Ş.& Dönmez, C II. Meşrutiyet Dönemi Tarih Öğretimi, Ankara: Gazi Kitabevi

• Özbaran, S. (1997), Tarih, Tarihçi ve Toplum. İstanbul: Tarih Vakfı Yurt Yayınları.

• Pamuk, A. (2014), Kimlik ve Tarih: Kimliğin İnşasında Tarihin Kullanımı, İstanbul: Yeni İnsan Yayınevi.

• Safran, M. & Dilek, D. (Ed.). (2008), 21. Yüzyılda Kimlik, Vatandaşlık ve Tarih Eğitimi İstanbul: Yeni
    İnsan.

• Şimşek, A. (Ed.). (2017), Türkiye’de Tarih Eğitimi, Ankara: PegemA Yayınları.

• Şimşek, A. (Ed.). (2017), Tarih İçin Metodoloji, Ankara: PegemA Yayınları.

• Safran, M. (1998), Tarih Eğitimi ve Öğretimi ”Makaleler”, Ankara : Gazi Kitabevi.

• Safran, M., (2011), Tarih Nasıl Öğretilir?, İstanbul: Yeni İnsan Yayınevi.

• Tekeli, İ. (1998), Tarih Bilinci ve Gençlik. İstanbul: Tarih Vakfı Yurt Yayınları.

• Vurgun, A. (2016), Milli Tarih Nedir?, İstanbul: Yeni İnsan Yayınevi.

• Yazıcı, F. (2015), Azınlık Okullarında Tarih Eğitimi ve Çokkültürlülük, İstanbul: Yeni İnsan Yayınevi.

• Yıldırım, T. (2016), Tarih Ders Kitaplarında Kimlik Söylemi, İstanbul: Yeni İnsan Yayınevi.

Bu sayfa History Teacher Education tarafından en son 02.07.2019 23:13:09 tarihinde güncellenmiştir.