Etkinlikler

Etkinlikler 

KADINLAR DA ORADAYDI! PROJESİ KAPSAMINDA HAZIRLANAN ÖĞRETİM MATERYALLERİ DUYURUSU

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Dursun DİLEK'in yürütücülüğünü yapmış olduğu TÜBİTAK 1003 Tarih Eğitiminin İyileştirilmesi Çağrı Programı kapsamında desteklenen “Kadınlar da Oradaydı!” başlıklı proje kapsamında  Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Bilgiler, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Tarih öğretim programlarına uygun olarak öğretmen ve öğretmen adaylarının yararlanabileceği oyunlar, videolar, animasyonlar, müzik klipleri, çizgi romanlar, çözümlemeli öyküler, resimli öyküler, resimli biyografiler, infografik posterler, çalışma kitapları ve etkinlik sayfalarından oluşan öğretim materyalleri hazırlanmıştır. Bu öğretim materyalleri Geç Osmanlı ve Erken Cumhuriyet dönemlerine odaklanılarak kadın geçmişini ve öncü kadınları sosyal bilgiler ve tarih öğretimi bağlamında görünür kılmayı hedefleyen materyallerdir. Söz konusu öğretim materyalleri https://kadinlardaoradaydi.com adresindeki “Materyaller” sekmesi altında açık erişime sunulmuştur. Söz konusu öğretim materyallerine aşağıdaki web adreslerinden ulaşılabilir.

 

Öğretim Materyalleri Erişim Adresleri:

Oyunlar: https://kadinlardaoradaydi.com/oyunlar/

Videolar: https://kadinlardaoradaydi.com/videolar/

Animasyonlar: https://kadinlardaoradaydi.com/animasyonlar/

Müzik Klipleri: https://kadinlardaoradaydi.com/muzik-klipleri/

Çizgi Romanlar: https://kadinlardaoradaydi.com/cizgi-romanlar/

Çözümlemeli Öyküler: https://kadinlardaoradaydi.com/cozumlemeli-oykuler/

Resimli Öyküler: https://kadinlardaoradaydi.com/resimli-oykuler/

Resimli Biyografiler: https://kadinlardaoradaydi.com/resimli-biyografiler/

İnfgrafik Posterler: https://kadinlardaoradaydi.com/infografik-posterler/

Çalışma Kitapları: https://kadinlardaoradaydi.com/calisma-kitaplari/

Etkinlik Sayfaları: https://kadinlardaoradaydi.com/etkinlik-sayfalari/

Macar Edebi Eserlerinin Türkiye’de Tarih Derslerinde Kullanımı Çalıştayı (24 Kasım 2019)

Öğretmenlerin tarih ve sosyal bilgiler dersi tarih konularında edebi ürünlerin kullanımı üzerine temel becerilerini artırmak hedefi ile 24 Kasım 2019'da Macar Edebi Eserlerinin Türkiye’de Tarih Derslerinde Kullanımı Çalıştayı düzenlenmiştir. Bu bağlamda Marmara Üniversitesi Tarih Eğitimi bölümü ve lisansüstü öğrencilerinin hazırladığı çalıştayda teorik bilginin aktarımının ardından seçilen roman grubunda etkinliğin nasıl geliştirileceği uygulamalı olarak deneyimlenmiştir.

Program Akışı

24 Kasım 2019 Pazar Saat 13:00-17:00
Üsküdar Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi Panel: 13:00-14:00
Macar Edebiyatında Tarihsel Roman
Moderatör: Prof. Dr. Mesut Şen
Erika Veres – Erdal ŞalikoğluPanel: Tarihsel Romanların Tarih ve Sosyal Bilgiler Derslerinde Kullanımı 14:15-15:15
Moderatör: Dr. Öğrt. Üyesi İrem Pamuk
Dr. Öğrt. Üyesi Akif Pamuk – Dr. Öğrt. Üyesi Genç Osman İlhan

 

Atölyeler 15:30-17:00


a) İlk Çağ Tarihi Konularının Öğretimi – Tabantepenler – István Csörsz ( Kolaylaştırıcılar: Köksal Muç, Serdar Erdem)


b) Ortaçağ Tarihi Konularının Öğretimi – Anlaşılmayan İnsan – Géza Gárdonyi (Kolaylaştırıcılar: Mehtap Koldaş, Cahide Kayış)


c) Osmanlı Klasik Dönem Konularının Öğretimi- Padişahın Kaftanı – Kálmán Mikszáth (Kolaylaştırıcılar: İlkem Atakişi, Cafer Bilal Üreyil)

 

İznik Gezisi (Mart 2010)

Mehmet Taşdemir rehberliğinde yapılan İznik gezisinde, burada inşa edilen ve Osmanlı Tarihinin ilk camii olarak bilinen Hacı Özbek Camiine bir ziyarette bulunulmuştur. Akabinde İznik'in sembolü olan ve Çandarlı Hayrettin Paşa Tarafından yapımına başlanan Yeşil Camii ziyaret edilmiştir.Yine Orhan Bey Camii ve hamamı, Şeyh Kutbettin türbesi ve Ayatirifon Kilisesi, bu gezi kapsamında görülen yerler arasındadır. Özellikle Helenistik dönemde inşa edilmeye başlanan, Roma ve Bizans dönemindeki yeni ilavelerle günümüzdeki şeklini alan İznik Surlarının incelenmesi bu gezinin önemli bir bölümünü oluşturmuştur.

Edirne Gezisi (2010)

Prof. Dr. Mehmet Taşdemir rehberliğinde yapılan Edirne Gezisinin ilk durağı Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan Selimiye Camii olmuştur. Sonrasında Muradiye Camii, II.Bayezid ve Sokullu Külliyeleri ile şu anda yıkık halde bulunan Yahudi Havrası ziyaret edilmiştir. Bununla birlikte bugün Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan İttihad ve Terakki Binası, Ali Paşa Çarşısı, Darülhadis ve Edirne Saray-ı Hümayun gibi tarihsel yapılar yine bu gezi kapsamında ziyaret edilmiştir.

 


Bu sayfa History Teacher Education tarafından en son 08.09.2022 14:03:40 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM