Atatürk Eğitim FakültesiTarih Öğretmenliği

Tarih Öğretmenliği

İznik Gezisi (Mart 2010)

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ve Mehmet Taşdemir rehberliğinde yapılan İznik gezisinde, burada inşa edilen ve Osmanlı Tarihinin ilk camii olarak bilinen Hacı Özbek Camiine bir ziyerette bulunulmuştur. Akabinde İznik'in sembolü olan ve Çandarlı Hayrettin Paşa Tarafından yapımına başlanan Yeşil Camiie ziyaret edilmiştir.Yine Orhan Bey Camii ve hamamı, Şeyh Kutbettin türbesi ve Ayatirifon Kilisesi, bu gezi kapsamında görülen yerler arasındadır. Özellikle Helenistik dönemde inşa edilmeye başlanan, Roma ve Bizans dönemindeki yeni ilavelerle günümüzdeki şeklini alan İznik Surlarının incelenmesi bu gezinin önemli bir bölümünü oluşturmuştur.

Edirne Gezisi (2010)

Prof.Dr.Ahmet Şimşirgil ve Mehmet Taşdemir rehberliğinde yapılan Edirne Gezisinin ilk durağı Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan Selimiye Camii olmuştur. Sonrasında Muradiye Camii, II.Bayezid ve Sokullu Külliyeleri ile şu anda yıkık halde bulunan Yahudi Havrası ziyaret edilmiştir. Bununla birlikte bugün Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan İttihad ve Terakki Binası, Ali Paşa Çarşısı, Darülhadis ve Edirne Saray-ı Hümayun gibi tarihsel yapılar yine bu gezi kapsamında ziyaret edilmiştir.

Bursa Gezisi (Mayıs 2011)

Bu sayfa Tarih Öğretmenliği tarafından en son 30.01.2013 14:13:21 tarihinde güncellenmiştir.